Actie nodig!


Vandaag stuurden we onderstaande oproep naar onze achterban. Ook jij kan dit bericht gebruiken om jezelf en of je buurt aan te sluiten op de acties rondom de inspraak van de Omgevingsvisie:

Je staat bij HOP2040 geregistreerd als betrokkene bij een buurtvereniging of bewonersorganisatie in Hilversum. Regelmatig mailen we je over de voortgang van de (participatie van de) Omgevingsvisie 2040. 
 
Zoals je weet zijn wij HOP2040, de verzameling van 38 bewonersorganisaties. De afgelopen jaren hebben wij mede uit naam van jouw organisatie gewerkt aan de participatie van de Omgevingsvisie 2040, samen met de gemeente. Dat plan ligt er nu in concept en er is ruimte om daarop te reageren.
Op 9 maart organiseert de gemeente een Stadsgesprek over dit plan in de Vorstin. De gemeente en HOP2040 zullen daar nog nadere informatie over geven.
Jij komt toch ook? 
 
HOP2040 is teleurgesteld in hoe de gemeente is omgegaan met de participatieopbrengst. Dat had veel beter gekund. Bijvoorbeeld: 

  • de Hilversumse samenleving vraagt bijvoorbeeld om een groen(er) Hilversum maar er wordt niet duidelijk gemaakt hoe
  • de Hilversumse samenleving vraagt ook om voorzichtige groei, maar in het plan is alle ruimte voor hoogbouw

Het plan geeft bijna geen concrete invulling en laat alle ruimte. Maar als Hilversummers zich weer laten horen kan er nog invulling gegeven worden!
 
Het is van groot belang dat het conceptplan veel beter wordt. Het is namelijk de basis waarop de gemeente haar plannen voor de toekomst afstemt. En waar jij mee te maken krijgt als er ontwikkelingen in jouw buurt gaan plaatsvinden.
 
Wij hebben nog steeds je stem en hulp nodig om de gemeente bij te sturen op dit plan. Hoe we dat gaan doen, gaan we de komende tijd uitwerken. Maar het begint met je aanmelding voor dit komende proces.
 
Zullen we samen de schouders onder een beter Hilversum zetten? Ga verder met de volgende link:
 
https://hop2040.nl/index.php/aanmelden-inspraak/

The Comment (1)

  • Christien Jekel

    ik vind ook dat de gemeente er een potje van maakt
    dus heb ik me als het goed is voor 9 maart opgegeven om te komen

Laat een bericht achter