Activatie moet nog starten terwijl participatie al loopt…. hoe dan?


Er zijn filmpjes in de maak om inwoners enthousiast te maken voor het meedoen met de Omgevingsvisie. In het kader van de activatie is dat natuurlijk heel erg belangrijk. Wij zijn benieuwd wanneer die filmpjes online gaan! Want het gevaar ligt op de loer dat deze activatie start als de participatiemogelijkheid al voorbij is.

Kortom, HOP2040 heeft (alweer) zorgen over de planning en vraagt zich af of de basis wel op orde is. Meermalen is er op gehamerd om goed afgewogen koers te varen. De middelen daar nauwkeurig op af te stemmen en alles logisch en overzichtelijk uit te rollen. We geven dat aan in de overleggen. We benadrukken dat in alle gremia waar we het geluid van de inwoners laten horen.

Een toolkit om onze achterban te mobiliseren hebben we niet. Gelukkig is de capaciteit bij de gemeente wel verder versterkt (of weer op sterkte). Iedereen doet zijn best maar voelt de hete adem van de gemeentelijke deadline in de nek.

Zo langzamerhand neemt onze zorg verder toe. Een te schrale oogst aan participatie ligt dan niet aan dat de inwoners niet willen, maar het gewoon niet wisten.

Laat een bericht achter