Bericht van de gemeente: Participatie Omgevingsvisie gaat door


Wat is uw idee voor het Hilversum van de toekomst? Deel het op hilversum2040.nl. Met die tekst roept de gemeente iedere Hilversummer op mee te doen met de participatie voor de Omgevingsvisie 2040. Deze week valt een ansichtkaart met deze oproep in heel Hilversum op de deurmat. Daarmee is de participatie officieel opnieuw van start.

“We nodigen iedere Hilversummer uit mee te doen,” zegt verantwoordelijk wethouder Floris Voorink. “We hebben een gevarieerd programma samengesteld waarbij de nadruk ligt op samenwerken met de hele Hilversumse samenleving. Meedoen kan door ideeën in te sturen, enquêtes in te vullen, maar natuurlijk ook door mee te praten tijdens één van de wijkgesprekken dit najaar. Ook trekken we de stad in voor straatgesprekken en sluiten we aan bij bestaande bijeenkomsten. U kunt ons overal tegenkomen, we zijn nieuwsgierig naar de ideeën van álle Hilversummers.”

Na het pauzeren van de participatie in juni dit jaar is de zomer hard gewerkt door de gemeente om snel een nieuw en volledig programma op te zetten. Samen met vertegenwoordigers van HOP2040 en andere organisaties uit de samenleving is een plan bedacht dat inwoners en organisaties vanaf het begin betrekt en mee laat denken. Op die manier komt participatie dicht bij de samenleving.

De opbrengst van alle enquêtes, gesprekken en bijeenkomsten worden door een onafhankelijk redactieteam samengebracht tot denkrichtingen voor de toekomst. Deze worden begin volgend jaar aan de gemeenteraad voorgelegd. De gemeenteraad laat één van de denkrichtingen uitwerken tot concept Omgevingsvisie die eind 2022 af moet zijn.

Deze week begint de participatie digitaal op hilversum2040.nl met o.a. een enquête.  Volgende maand starten de bijeenkomsten.

Lees ook de Gooi & Eembode 

The Comment (1)

  • Patrick Weening

    Ik heb nog geen ansichtkaart gezien….
    Zaterdag 18 september 2021

Laat een bericht achter