HAP zegt:”Online participatie is namelijk geen participatie” (uit Noordhollands Dagblad)


Het bestuur van de Stichting Hilversumse Architectuurprijs (HAP) roept het college op om de inspraak over diverse toekomstplannen uit te stellen tot in het najaar. „Online participatie is namelijk geen participatie”, stelt voorzitter Peter van Dulst.

„We gaan ervan uit dat het tot en met de zomer nog onmogelijk zal zijn onze debatavonden over ’Wonen in 2040’ en ’Onze woonomgeving en mobiliteit’ te organiseren”, licht Van Dulst toe. „Een debat zonder echt bijeen te komen is geen debat. En een online debat is misschien leuk voor een kleine groep, maar niet geschikt om alle Hilversummers bij de toekomst van de stad te betrekken.”

Najaar

Omdat het debat over de toekomst van Hilversum minstens tot september niet gevoerd kan worden, roepen de HAP de gemeente, bewonersorganisaties en andere partijen op de inspraak en participatie uit te stellen tot het najaar. „Dat geldt ook voor de Woonvisie, de Mobiliteitsvisie en andere ’visies’ waaraan nu gewerkt wordt. Het moet voorkomen worden dat de discussie over Hilversum in 2040 al in beton gegoten is voor we aan het debat kunnen beginnen. Dat zou een kwalijke zaak zijn.”

Verstedelijken

Van Dulst wijst erop, dat met de diverse toekomstplannen – die niet uit elkaar getrokken mogen worden – geen verschrikkelijke haast geboden is. De stichting vreest verder dat op het raadhuis, achter de schermen, gewoon wordt doorgewerkt aan de omstreden plannen om Hilversum verder te verstedelijken.

Bijdrage

Wie al een schriftelijke bijdrage aan de HAP-discussie over Hilversum in 2040 wil leveren, wordt gevraagd een mail te sturen naar: info@hilversumsearchitectuurprijs.nl. Dan zorgt de HAP voor publicatie. Van Dulst: „Verder breiden wij onze statistische bibliotheek nog steeds uit. Onder de titel ’De toekomst van Hilversum: op naar 2040!’ staat dit verhaal vanaf 25 januari op onze website.”

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20210120_25358363?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter 

Laat een bericht achter