Terugkoppeling stuurgroep


De stuurgroep kwam bijeen om het verloop van de commissievergadering te bespreken. Tevens is nagedacht over het verdere verloop richting de raadsbehandeling. Het verslag is hier te lezen.

De opmerkingen (2)

 • Rob

  De omschreven strategie lijkt me de beste benadering voor dit moment.
  Dat de pers een belangrijke rol kan spelen zal iedereen duidelijk zijn.
  Het woord “journaille” zou ik niet gebruiken.
  Om sensatiebeluste journalisten in te schakelen gaat mij in ieder geval te ver.

 • Irene

  Mooi om te zien hoe jullie energie steken in het opkomen voor het proces van de participatie zoals die eigenlijk was beloofd. Door een dialoog aan te gaan met de relevante stakeholders die een verschil kunnen maken.

  Helaas kan ik er vanavond weer niet bij zijn. Het leven is super druk met twee kleine kinderen en een regelmatig uitvallende creche ivm personeelstekorten. Dat betekent dat ik en mijn peers het waarschijnlijk laten afweten om deel te nemen aan de participatie. Dat risico is gegrond. En dat anderen die al een woning hebben weten te bemachtigen in 2014 of eerder, veel meer tijd hebben om deel te nemen (want hoeven minder veel te werken)

  Ik hoop dat er licht komt aan het einde van de tunnel en er weer huisvestingsmogelijkheden komen in Hilversum voor mensen met een lokaal en waardevol beroep als in de kinderopvang, onderwijs, politie, ed. Dat zij een reele kans maken in de sociale woningbouw of andere vorm en met de fiets naar hun werk kunnen. Inmiddels is de druk zo opgelopen dat het merkbaar is in ook de welgestelde gezinnen (uitvallende creche, onderwijs, handhaving op straat), wat bijdraagt aan het electorale draagvlak hier wat aan te doen. Gericht. Dus niet zomaar sociale woningen erbij, maar voorrang voor hen die we echt nodig hebben hier.

  Ik hoop dat in de HOP2040 visie komt dat ouderen in grote huizen eerder doorstromen naar een geschiktere woning, en de grootste huizen wellicht kunnen worden gesplitst. En niet onnodig de WMO benutten voor allerlei dure aanpassingen. En al die anderen rijken met tijd, niet teveel bezwaar maken tegen huizen splitsen. Zodat kleine huishoudens ook een plek krijgen om te wonen. Het aanbod aan ouderenwoningen is schaars en dus duur, dus financieel niet aantrekkelijk of praktisch onmogelijk.

Laat een bericht achter